kez-a-kezben
kez-a-kezben
2009 Résztvevők Teilnehmer Participants
 
Menü
 
Linkek
 
Egyéb Sonstige Others
 
Színészek
 
Támogatók Sponsoren Sponsors
 
Média Media
 
Fontos linkek
 
MUSICAL-MIX
 
Alapítványok, Egyesületek
 
Önéletrajz - CV

WELCKER BRIGITTE - Irodalmi önéletrajz

www.kez-a-kezben.gportal.hu                                           www.okelly-regenyek.gportal.hu

Született Németországban (1963), 1983 költözés Magyarországra, 1991-1999 tartózkodás Franciaországban. 16 évesen első forgatókönyv (Heiße Liebe in der Sierra (Betyárok) - kalandfilm) német nyelven. Idegenvezető, tolmács/fordító, művészeti titkár a debreceni Csokonai Színházban, idegennyelvi titkárnő, jelenleg igazgatási ügyintéző a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

Német nyelven kiadott 1. könyv:

ABRECHNUNG MIT DER VERGANGENHEIT (önéletrajzi regény) a magyar (Leszámolás a múlttal) és angol (Avenging the past) fordítás a szerző által elkészült.

További elkészült, de ki nem adott könyvek:

Német nyelven:

BETYÁROK – kalandregény

PIROSKA 1983 – regény

DIANAS TRAUM (Diána álma) - fantázia vadász-solymász regény

ALLE MEINE PFERDE (Lovaim) – lovas napló

PUSZTASTÜRME (Pusztaszelek) – regény

Magyar nyelven:

BETYÁROK – zenés színdarab a német nyelvű regény alapján (2004-ben a deol-pályázatnak egyik nyertese)

ELKÉPESZTŐ TÖRTÉNETEK – megtörtént vidám vagy elgondolkodtató rövid történetek csokorba szedve.

Nyersfordításban:

DIÁNA ÁLMA - fantázia vadász-solymász regény

PUSZTASZELEK – regény

Magyarországon több novella került kiadásra irodalmi lapokban, elismerő oklevél egy novellapályázaton.

Számos magyar fordítás német szakiratokból magyar szaklapokban, német szakiratban való szereplés.

Különféle nyersfordítások, műfordítások.

A 2003-as Tiszaszentimrei Történelmi Játékok szellemi szerzője, írója, rendezője.

Az I. HISTORICA HUNGARIA rendezvény az integráció szellemiségének jegyében 2008. augusztus 16-án Vácrátoton létrehozott rendezvény szellemi szerzője, produkciós vezetője, rendezője. 

A II KÉZ A KÉZBEN – HELPING HANDS &. HISTORICA HUNGARIA rendezvény az integráció és a tolerancia szellemiségének jegyében 2009. augusztus 15-én Vácrátoton szervezett rendezvény szellemi szerzője, produkciós vezetője, rendezője. 

További tevékenységek, érdeklődési körök: színház, fordító-tolmács, távlovaglás, vadászat, solymászat....
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra Uhr Clock
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Színházak Theater Theaters
 
Hangos leírás
 

A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human