kez-a-kezben
kez-a-kezben
2009 Résztvevők Teilnehmer Participants
 
Menü
 
Linkek
 
Egyéb Sonstige Others
 
Színészek
 
Támogatók Sponsoren Sponsors
 
Média Media
 
Fontos linkek
 
MUSICAL-MIX
 
Alapítványok, Egyesületek
 
2010 RENDEZVÉNYLEÍRÁS

III. KÉZ AKÉZBEN - HELPING HANDS & HISTORICA HUNGARIA


Rendezvény az integráció és a tolerancia szellemiségének jegyében

 

 

 

A Velo Alapítvánnyal (www.velotanya.hu) együttműködve, az integrációs törekvéseket és a toleranciát elősegítő szándékkal 2010. augusztus 14-én, Vácrátóton, a Velo tanyán újra megrendezzük a III. KÉZ A KÉZBEN – HELPING HANDS & HISTORICA HUNGARIA (www.kez-a-kezben.gportal.hu) című szabadtéri rendezvényünket.

 

A rendezvény plakátja idén is a tavaszi gyermekrajz pályázat nyertes alkotása lesz, a pályázók körét kibővítettük, a vácrátóti Petőfi Sándor Általános iskola mellett több olyan intézmény is kapott meghívást, ahol fogyatékkal élőkkel foglalkoznak. A győztes, valamint a 2. és 3. helyezett elismerő oklevélben, valamint egy szép emléktárgyban részesülnek. Minden pályamű a honlapunkon kerül bemutatásra. A pályaművekből a rendezvény alatt – esetleg később más helyszíneken is - egy kiállítást szeretnénk megrendezni.

 

Elképzeléseink elsősorban arra irányulnak, hogy az integrációs törekvések jegyében egy olyan, mindenki számára ingyenesen látogatható esemény helyszíne legyen most és a jövőben egyaránt Vácrátót, ahol a fogyatékkal élők és a kisebbségekhez tartozó művészek, alkotók, éppúgy kiállíthatják és kínálhatják színvonalas alkotásaikat, bemutatkozhatnak különféle produkciókban, mint ahogyan bárki más, aki jelenlétével is támogatja törekvéseinket.

 

Számunkra nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a kiállítóktól nem kérünk helypénzt vagy egyéb hozzájárulást, és a RÉSZTVEVŐK - beleértve természetesen a profikat is – NEM KÉRNEK FELLÉPÉSI DÍJAT! - ilyen módon is kifejezésre juttatják, hogy teljes mértékben azonosulnak a rendezvény szellemiségével.

 

Előreláthatólag 11 órától a Velo tanya területén a hivatalos megnyitóval kezdődik majd a bemutatók, kiállítások, előadások sorozata. A közönség újra láthatja a kerekes székes- és jeltánc előadást, solymász-, vakvezető kutya-, népdal-, néptánc- és lovasbemutatókat, művészeti produkciókat, részt vehet interaktív játékokon, lovagolhat, kipróbálhatja az íjászatot, valamint megtekinthet kézművesek és különféle alapítványok kiállításait.

 

Idén a rendezvény nemzetközi jellegét szeretnénk hangsúlyozni, azért felvettük/felvesszük a kapcsolatot különféle európai intézményekkel, csoportokkal.

 

Az ebédszünet alatt élő zenekar szórakoztatja majd a kedves közönséget.

 

Mindenki részt vehet egy tudáspróbán, melynek győztese, valamint a 2. és 3. helyezettje különdíjban részesül.

 

Idén a történelmi játék egyes jeleneteivel, valamint egy kb. 1 órás Musical-Mixxel szeretnénk kedveskedni a közönségnek, ismert és közkedvelt művészek közreműködésével.

 

A helyszín akadálymentes, előzetes igénybejelentésre ingyenes mikrobusz-járatot biztosítunk a vácrátóti vasúti megálló és a helyszín között.

 

Hallássérült nézőink számára jeltolmácsot biztosítunk.

 

Látássérült nézőink részére segítők állnak majd rendelkezésükre.

 

A résztvevők, kiállítók, segítők számára ingyen ebédet biztosítunk.

 

Ugyanúgy, mint az előző években, idén is minden résztvevő, kiállító és segítő átvehet majd egy emlék-DVD-t, egy emléklapot a tárgyévi mottóval, valamint egy - a rendezvény képeiből készített - naptárt.

 

 


 

 

 

Welcker Brigitte

produkciós vezető

 

 

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra Uhr Clock
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Színházak Theater Theaters
 
Hangos leírás
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg