kez-a-kezben
kez-a-kezben
2009 Résztvevők Teilnehmer Participants
 
Menü
 
Linkek
 
Egyéb Sonstige Others
 
Színészek
 
Támogatók Sponsoren Sponsors
 
Média Media
 
Fontos linkek
 
MUSICAL-MIX
 
Alapítványok, Egyesületek
 
Hírek Neuigkeiten News

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Unfortunately the event has to be cancelled

WB  2010.08.03. 11:32

 

DEAR PARTICIPANT, SPONSOR, VOLOUNTEER, SPECTATOR, INTERESTED-IN!
 
 
I’m very sad to inform you, that
 
the III. Kéz a Kézben – Helping Hands & Historica Hungaria event in the spirit of integration and tolerance  - to be held the 14th August 2010
 
UNFORTUNATELY HAS TO BE CANCELLED!
 
Among the facts, which made the organization of the event impossible, are first place the lack of money – the small amount of sponsors, we had in the past years alluded to the financial crisis, when denying the sponsorship, municipalities have no money to pay their debts – so cannot sponsor us -  foundations are at the bottom of their resources, even unable to take care of those, they had to care for, and tangible donations are taxed with 25% VAT!!!
 
And all this in a country, which signed THE FIRST! the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities – but acts in all laws and activities the straight opposite way!
(To read the convention in English language click on:  EGYÉB - SONSTIGE - OTHERS there: Convention.)
 
Even the media was not able/not willing to support our initiative – an initiative WE think very important to all people – and we also experienced, that a lot of tenders were adjudging funds in a very “segregated” way. Most of the proposals considered only ONE group of interest , but not such an event, where INTEGRATION is the main goal, and several groups of interest take part in TOGETHER. Another difficulty is, that often the authorities ask for a very considerable self-part, before taking part in a tender. Smaller foundations, associations are not able to pay this, considering that this amount will not be repaid, even if the quest for the tender would be rejected, and that the basic support by the administration of those foundations, associations is not enough to even pay the operational expenses.  
And then there are other causes, too: lobby interests, corruption, political “friendship”, etc., which we are not willing to join!  
 
But we don’t give in, trust in the future and hope, that in 2011 solidarity will strengthen, opportunities will rise and we will be able to organize in the spirit of the event another edition of the
Kéz a Kézben – Helping Hands & Historica Hungaria!
 
 
Brigitte Welcker
producer
 
25th April 2010

 

A RENDEZVÉNY SAJNÁLATOS MÓDON ELMARAD!

  2010.04.25. 11:27

Kedves Résztvevő, Támogató, Segítő, Néző, Érdeklődő!

 

 

Legnagyobb sajnálattal közölnöm kell a szomorú hírt, hogy

 

2010. augusztus 14-én a III. Kéz a Kézben – Helping Hands & Historica Hungaria rendezvény az integráció és a tolerancia szellemiségének jegyében

 

S A J N O S     E L M A R A D !

 

A számos – a rendezvény megvalósítását megakadályozó – tényező között szerepel első sorban a forráshiány - a válság miatt vagy csak arra hivatkozva az amúgy is gyér támogatói körünk képtelen a rendezvény szponzorálását elvállalni - de az önkormányzatok is az egyre nagyobb megszorításokkal küszködnek, valamint a leginkább érintett alapítványok, szervezetek már képtelenek magukat és a hozzájuk tartozó rászoruló embereket tisztességesen ellátni, nehogy még az ingyenesen nyújtott tárgyi adományai után 25%-os Áfá-t fizetni!

 

És ez mind egy olyan országban, amely ELSŐKÉNT ratifikálta az ENSZ EGYEZMÉNYT az

ESÉLYEGYENLŐSÉGRŐL – és mégis minden egyes törvénnyel, rendelettel pont az ellenkezőt cselekszik!

(Az egyezmény szövegét az EGYÉB linkek menűpont alatt elolvashatja.)

 

Sajnos a sajtó sem tudta/akarta felkarolni a szerintünk társadalmilag nagyon is fontos céllal rendelkező eseményt, és további tapasztalatunk, hogy a különféle hivatalos pályáztatók is inkább „szegregáltan” ítélik oda a támogatásokat (a kiírások legtöbbször egy-egy érdekképviselő csoport rendezvényére szólnak, de mint „integrációs rendezvény”, ahol az érintett csoportok KÖZÖSÖN vennének részt, jönnének el, mi lemaradunk mindenféle lehetőségektől. Nehezíti a helyzetet a gyakran kért nagyon magas önrész is, amellyel nem csak mi, de számos más kisebb alapítvány, egyesület, civil érdekcsoport nem rendelkezik, tekintettel arra, hogy már a működési költségeiket sem fedezik már a támogatások.

És felsorolhatnám még a mindenki által ismert egyéb okokat is: lobbi érdekek, korrupció, stb.

 

De nem adunk fel, bízunk a jövőben és bízunk abban, hogy 2011-ben újra erőre kap a szolidaritás, bővülnek a lehetőségek, és a rendezvény szellemiségének megfelelően ismét megvalósul a

Kéz a Kézben – Helping Hands & Historica Hungaria!

 

 

Welcker Brigitte

produkciós vezető

 

2010. április 25.

A 2010-es rajzpályázat eredménye

  2010.04.19. 07:30

A 2010-es rajzpályázat eredménye:

A rajzpályázat nyertese:

Szabóné Somos Hilda 74 éves mozgássérült

– Honfoglalás

 

2. Hely: Laczkovszki Ádám 7. oszt.

- Petőfi

 

3. Hely: Bolyári Flóra & Horváth Zsófia 5. oszt.

- Honfoglalás


Gratulálunk a nyerteseknek és minden kedves résztvevőnek!

A szervezők

Rajzpályázat művei

  2010.04.13. 08:33

BEÉRKEZTEK A RAJZPÁLYÁZAT MŰVEI!

MEGTEKINTHETŐK A RAJZPÁLYÁZAT MENŰPONT ALATT A 2010-ES ÉVI MAPPÁBAN!

AZ ÉRTÉKELÉS FOLYAMATBAN VAN - EREDMÉNYHÍRDETÉS ÁPRILIS 17-ÉN, SZOMBATON.


AZ EREDEMÉNYEKET ITT A HONLAPON LEHET MEGTEKINTENI!

Rajzpályázat 2010

  2010.01.26. 16:28

2010. január 10-én kiírásra került az idei RAJZPÁLYÁZAT!

Rendhagyó módon idén nem csak a vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai vehetnek részt a rajzpályázaton, hanem sok fogyatékkal élő embertársaink is, akik a meghívott intézményeken keresztül pályázhatnak.

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

 

A szervezők

CNN és fényképek

  2009.12.14. 10:05

Fent vagyunk a CNN IReportban is, a "Linkek" menűpontból elérhető!

SIKERÜLT!              KÖSZÖNJÜK!

Hála a sok-sok lelkes résztvevőnek, támogatónak, segítőnek - és persze hála a sok lelkes nézőnek - a szombati rendezvény a szellemiségének és a kitűzött céloknak megfelelően sikeresen lezajlott!

Az első képek a "2009 KÉPEK" menűpont alatt - hála Belán Tibor és Bedő Julianna gyors munkájának - már megtekinthetők, ítt kérjük mindenkit, aki video- illetve fényképanyaggal rendelkezik, juttassa el hozzánk, hogy a közös DVD-nk minél színesebb legyen!

Lovasok.hu

  2009.08.24. 11:43

Több százan a tolerancia fesztiválján


Neves fellépők mellett fogyatékos és hagyományőrző előadók részvételével sikeresen lezajlott a sokak által „kis pesti Kapolcsként" emlegetett Kéz a kézben és Historica Hungaria fesztivál 2009. augusztus 15-én Vácrátóton, a Velo-tanyán.

A vácrátóti Velo-tanyán közel 400 lelkes sérült és ép néző előtt csodálatos hangulatban zajlottak az érdekes és sokszínű bemutatók, állították ki színvonalas portékáikat a népművészek és az alapítványok, lehetett részt venni interaktív foglalkozásokon, tudáspróbán.

A Napsugaras Jeltánc művészei nagy sikerrel léptek a közönség elé, de óriási tapsot kapott a Gördülő Tánccsoport kerekesszékeseinek fantáziadús produkciója. Emlékezetes marad a Down Alapítvány fiatal előadóinak versmondása, illetve éneke.

Hatalmas érdeklődés és lelkesedés fogadta a veresegyházi hagyományőrző csoportok és a fúvószenekar bemutatóját, az őrbottyáni szeretetotthon kerekesszékes tánccsoportját, a vakvezető kutyák, huszárok, a Velo-tanya mozgássérült lovasai, a western lovas és a betyárok, végül a solymászok látványos fellépését.
Az est fénypontját a Musical Mix jelentette.

Az esélyegyenlőség szellemiségének megfelelően a nézőknek nem kellett belépődíjat fizetni, és a résztvevők sem kértek fellépési díjat. A rendezők ezért több mint 200 adag ingyenes ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek, kiállítóknak, segítőknek, továbbá ingyenes buszok ingáztak a vácrátóti állomás és a Velo-tanya között.

A Kéz a Kézben és Historica Hungaria fesztivál zárásaként Welcker Brigitte elmondta: bízik abban, hogy e különleges művészeti, hagyományőrző és sportfesztivál, mely az integrációt és a toleranciát tűzte zászlajára, 2010 augusztus 14-én is ugyanilyen jól fog sikerülni, és reméli, hogy még többen látogatnak majd el a vácrátóti Velo-tanyára.

A vácrátóti Velo tanya először röviddel a Nemzeti Vágta előtt hívta fel a figyelmet az esélyegyenlőségre. A VELO túra során mozgássérült és ép lovasok teljesítették a Keszthelytől Veszprémen és Székesfehérváron át Budapestig vezető, 300 km-es távot. A csapat aludt pajtában szalma között, átvágtak lápon, hegyen és több városon, hogy kedvet csináljanak a sorstársaiknak ahhoz, hogy kimozduljanak a négy fal közül, és megmutassák, hogyan tudnak segíteni a lovardájukban.

 

 

 

Lovasok.hu

Sajtóközlemény Pressemitteilung Newsrelease

  2009.08.24. 11:40

Több százan a tolerancia fesztiválján

Neves fellépők mellett fogyatékos és hagyományőrző előadók részvételével sikeresen lezajlott a sokak által „kis pesti Kapolcsként" emlegetett Kéz a kézben és Historica Hungaria fesztivál 2009. augusztus 15-én Vácrátóton, a Velo-tanyán.

Mintha a kellemes szombati időjárás is szimpatizált volna a II. Kéz a kézben - Helping Hands és Historica Hungaria fesztivál toleráns eszméivel.

A vácrátóti Velo-tanyán közel 400 lelkes sérült és ép néző előtt csodálatos hangulatban zajlottak az érdekes és sokszínű bemutatók, állították ki színvonalas portékáikat a népművészek és az alapítványok, lehetett részt venni interaktív foglalkozásokon, tudáspróbán.

A Napsugaras Jeltánc művészei nagy sikerrel léptek a közönség elé, de óriási tapsot kapott a Gördülő Tánccsoport kerekesszékeseinek fantáziadús produkciója. Emlékezetes marad a Down Alapítvány fiatal előadóinak versmondása, illetve éneke. Hatalmas érdeklődés és lelkesedés fogadta a veresegyházi hagyományőrző csoportok és a fúvószenekar bemutatóját, az őrbottyáni szeretetotthon kerekesszékes tánccsoportját, a vakvezető kutyák, huszárok, a Velo-tanya mozgássérült lovasai, a western lovas és a betyárok, végül a solymászok látványos fellépését.

Az est fénypontját a Musical Mix jelentette. Egyházi Géza és Nádorfi Krisztina, Kölcsei Gergely, valamint Pál Zsófia és Répászky Miklós tolmácsolásában közkedvelt musicalek fülbemászó dallamai csendültek fel az elragadtatottan néző-hallgató közönség előtt.

Az esélyegyenlőség szellemiségének megfelelően a nézőknek nem kellett belépődíjat fizetni, és a résztvevők sem kértek fellépési díjat. A rendezők ezért több mint 200 adag ingyenes ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek, kiállítóknak, segítőknek, továbbá ingyenes buszok ingáztak a vácrátóti állomás és a Velo-tanya között.

A Kéz a Kézben és Historica Hungaria fesztivál zárásaként Welcker Brigitte elmondta: bízik abban, hogy e különleges művészeti, hagyományőrző és sportfesztivál, mely az integrációt és a toleranciát tűzte zászlajára, 2010. augusztus 14-én is ugyanilyen jól fog sikerülni, és reméli, hogy még többen látogatnak majd el a vácrátóti Velo-tanyára.

Tihanyi Endre

Képek 2008-ból: //kez-a-kezben.gportal.hu
Program:
//historica-hungaria.gportal.hu
Szórólap, részletek:
http://www.velotanya.hu

További információ:
Welcker Brigitte produkciós vezető
Telefon: 30/249-0564
E-mail:
kezakezben.helpinghands@gmail.com

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra Uhr Clock
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Színházak Theater Theaters
 
Hangos leírás
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg